Chelsea

Chelsea rekent eenvoudig af met Leicester en staat steviger op kopEen duidelijke overwinning voor Chelsea tegen Leicester: 0-3. Castagne stond als enige landgenoot tussen de lijnen, Romelu Lukaku en Youri Tielemans zijn nog steeds geblesseerd. Leider Chelsea heeft nu zes punten op Manchester City en het verrassende West Ham - beiden komen nog in actie. Aangekondigd als ‘een clash’, maar Chelsea was in het King Power Stadium een maatje te groot. Het fluitconcert van de eigen aanhang voor de Leicester-spelers sprak boekdelen. 0-2 stond het toen na een achterwaartse kopbal van Rüdiger en een knal op de rand van de zestien van Kanté. De score had nog hoger kunnen oplopen. 

 

Na rust liet Leicester haar tanden zien, maar Chelsea bleef de controle behouden en vond nog een derde treffer. Pulisic trapte de 0-3-eindstand op het bord. ‘The Blues’ zagen voorts nog 3 (!) goals afgekeurd voor offside. 

Action Images via Reuters

Leider Chelsea heeft nu 29 punten, dat zijn er zes meer dan eerste achtervolgers Manchester City en West Ham. West Ham speelt straks nog op het veld van Wolverhampton, City ontvangt morgen Everton. 

 
 

Chelsea hoopt Lukaku klaar te stomen voor het Champions Leagueduel tegen Juventus dinsdag. In die clash moet hij, als alles volgens plan loopt, als invaller zijn comeback maken na een maand blessureleed. “Ik ga er niet te hard over speculeren”, zegt coach Tuchel. “Dat helpt niet. We zijn hard aan het werken. Er zijn nog veel als’en. Ik wil geen druk leggen op Rom. Die legt hij zichzelf wel op. Als er iets beslist wordt, zal dat maandag gebeuren.”

Tielemans daarentegen staat nog een paar weken aan de kant met de kuitblessure die hij opliep voor de interlandperiode. “Hij is zeker voor de drukke Kerstperiode terug”, verzekerde manager Brendan Rodgers. Tielemans is bij de ambitieuze subtopper een vaste waarde. Hij is één van de eerste spelers die zijn trainer op het wedstrijdblad schrijft. Zijn verbindingsman tussen verdediging en aanval. Hij werd vandaag gemist. 

REUTERS
 

Enjoyed this article? Stay informed by joining our newsletter!

Comments

You must be logged in to post a comment.

About Author

The world of beauty with Rayouna